Werkgever

IK BEN WERKGEVER

Bent u op zoek naar een bedrijfsarts? Arbo52 beschikt over onafhankelijke en gespecialiseerde bedrijfsartsen. Wij detacheren bedrijfs­artsen voor elke branche, ook direct aan werkgevers. Met een ruim aanbod aan diensten willen wij onze klanten zo volledig mogelijk bedienen. Wilt u eens sparren over verzuimmanagement en weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend introductiegesprek.

De bedrijfsarts die bij ú past

U bent op zoek naar een bedrijfsarts, maar u zoekt niet alleen een medisch specialist. U verwacht een professional die u en uw werknemers adviseert en coacht op het gebied van arbeid en gezondheid. Die samen met u vanuit Eigen Regie het gezondheidsmanagement binnen uw bedrijf verder vorm kan geven. Iemand die past bij uw bedrijfscultuur en die goed kan schakelen op verschillende niveaus.

Onze bedrijfsartsen zetten maximaal in op preventie van ziekteverzuim. Daarnaast moet het doel zijn om de werknemer zo spoedig mogelijk weer terug laten keren in het arbeidsproces. Daarom werkt de bedrijfsarts indien gewenst ook bij u op locatie en wordt daarmee bereikbaar voor spontane consultatie voor al uw werknemers. Het management en personeelszaken kunnen op deze manier gemakkelijk sparren en overleggen over de voortgang, rapportages en  het beleid. Zo houdt u de regie in eigen hand.

Bedrijfsarts als allround medisch coach

Advies
Samen met u en uw collega’s analyseert en adviseert de bedrijfsarts uw organisatie op het gebied van arbeid en gezondheid. Op basis van deze gelijkwaardigheid kan uw eigen regie-model worden ingevuld en uitgevoerd. Dit is altijd maatwerk, elke organisatie is immers uniek.

Spreekuur

Verzuimspreekuur, verzuimbegeleiding en re-integratie.
Een belangrijke taak van de bedrijfsarts is het geven van professionele begeleiding aan zieke werknemers. Samen met de direct leidinggevende en de betrokken werknemer worden duidelijke afspraken gemaakt over het re-integratietraject. De gezamenlijke regie heeft als resultaat dat het verzuim zo beperkt mogelijk blijft. Dat is voor alle partijen van groot belang.

Preventief spreekuur.
Wellicht heeft u werknemers die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, zorgelijke signalen afgeven of zelf aan de bel trekken. Zij kunnen daarvoor altijd terecht op het preventief spreekuur. De bedrijfsarts bekijkt, en adviseert wat er nodig is om deze werknemer gezond en aan het werk te houden. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Preventief medisch onderzoek (PMO).
Soms komen er uit een RI&E‑rapportage of een spreekuur, gezondheidsrisico’s voor een werk­nemer naar voren. Dan kan een PMO nodig zijn. In overleg met uw bedrijfsarts wordt bepaald waar het onderzoek op gericht is. Hier is altijd sprake van maatwerk.

020–246 04 00